Sistemul de învățământ

Fiecare provincie are libertatea de a decide asupra structurii propriului sistem de învățământ. Astfel, în funcție de provincie, învățământul primar poate cuprinde sau nu grădinița, poate să dureze până la sfârșitul clasei a șasea sau a opta. Studiile secundare pot de asemenea dura din clasa a șaptea până în clasa a unsprăzecea (ex:Quebec), sau din clasa a noua până în clasa a douăsprăzecea (ex:Ontario). După terminarea studiilor secundare, absolvenții se pot înscrie la cursuri de formare profesională sau la universitate.

Dacă până la terminarea studiilor secundare școala este gratuită, universitățile se plătesc. Acesta este motivul pentru care unii elevi fac după studiile secundare încă doi ani de colegiu, putând apoi să se înscrie direct în anul trei la universitate.

Există totodată și școli primare și secundare private precum și școli catolice. Dacă vă stabiliți într-o zonă cu o comunitate de români numeroasă, puteți cere introducerea de materii în limba română pentru copilul dumneavoastră.

Pentru a înscrie un copil la școală nu trebuie să așteptați începerea anului, ci, o puteți face oricând prin prezentarea cardului de rezident, certificatul de naștere, certificatul de vaccinare și carnetul de note anterioare.

Pentru mai multe informații puteți consulta si site-urile: www.directioncanada.qc.ca, www.aucc.ca, www.accc.ca, www.cic.gc.ca