Nortwest Territories


 

Steag

Teritoriu

Capitală

Anul intrării în Confederație

Fus orar

Nortwest Territories

(Teritoriile de Nord-Vest)

Yellowknife

1870

-7

 

Nortwest Territories este unul dintre cele trei teritorii federale ale Canadei, situat între Teritoriul Yukon și Nunavut. Teritoriul intră în Confederația canadiană la 15 iulie 1870 dar delimitarea finală a granițelor sale se realizează la 1 aprilie 1999, prin crearea Teritoriului vecin , Nunavut.

După estimările din 2011, populația din Nortwest Territories de 41 462 locuitori, a crescut foarte puțin față de anul 2006. Cei mai mulți trăiesc în capitala teritoriului, Yellowknife, acesta fiind și cel mai mare oraș. O particularitate a acestui teritoriu este și numărul mare de limbi, nouă la număr, recunoscute ca fiind oficiale în afara englezei și a francezei.

Datorită suprafeței foarte mari a acestui teritoriu, de peste 1 300 000 kmp, și clima variază foarte mult de la sud la nord. Partea sudică, care e și cea mai populată, are o climă subarctică, în timp ce partea nordică are un climat polar. În nord verile sunt scurte și reci, iar iernile lungi și extrem de friguroase temperaturile ajungând în mod frecvent la -40 °C . Aceste temperaturi scăzute apar în timpul iernii și în partea sudică, în timp ce verile de aici pot fi foarte calde ajungând uneori până la 36 °C . Datorită climei foarte aspre din nord, vegetația este aproape inexistentă. Doar din centrul teritoriului înspre sud întâlnim pădurea boreală, clima fiind mai blândă.

Specific acestor regiuni în care agricultura este imposibil de practicat datorită condițiilor climatice nefavorabile, mineritul și extracția țițeiului rămân singurele ramuri ale industriei.

Nortwest Territories este bogat în resurse naturale aici aflându-se exploatații foarte importante de aur, diamante, gaze naturale și petrol.

O importantă sursă de venit aduce și turismul, care se practică în diferite forme, de la pescuit, foarte popular datorită numeroaselor lacuri și râuri, la vânătoare și sporturile de iarnă. Cursele de sănii trase de câini constituie cea mai mare atracție pentru foarte multă lume devenind un adevărat sport. Au loc competiții la care participă echipaje din foarte multe țări ale lumii.