Știință și Cultură

În anul 2011 Canada investea în cercetare și dezvoltare aproximativ 30miliarde de dolari, fiind a patra națiune la nivel mondial în domeniul cercetării. Doar în anul 2012, Canada avea 14 câștigători ai premiului Nobel în domeniul fizicii, chimiei și medicinei. Ocupă locul 17 în lume după numărul utilizatorilor de internet, 83% din totalul populației respectiv 28.4 milioane de locuitori utilizau internetul în anul 2012.

Cultura Canadei a fost influențată de cultura britanică, de cea franceză și de cultura popoarelor aborigene. Fiind constituită dinntr-o multitudine de naționalități, populația și politica Canadei a promovat dintodeauna multiculturalismul, protejând identitatea culturală a tuturor. Astăzi, putem spune despre cultura Canadei că este una de tip mozaic, o uimitoare colecție de influențe regionale, aboriginale și etnice.

Arta vizuală, industria muzicală, sportul și știința sunt foarte bine reprezentate la toate nivelele (http://www.imdb.com/list/k6wtVKvS28w/). Câteva nume de referință din domeniul artelor sunt Janet Cardiff și George Bures Miller, a cinematografiei, Keanu Reeves, Pamela Anderson, Ryan Gosling, Linda Evangelista, Jim Carrey, a circului, Cirque du Soleil, a muzicii Alanis Morissette, Nelly Furtado, Avril Lavigne, Nicole Appleton, Celine Dion sau Justin Biber. Sportul este bine reprezentat de echipa de hockey Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs sau Vancouver Canucks.