05 February 2014

REUNIFICAREA FAMILIEI, O PRIORITATE PENTRU GUVERNUL CANADIAN

În data de 3 februarie 2014 la Ottawa, ministrul Cetăţeniei şi Imigrării Chris Alexander, anunţa lansarea urmatoarei etape din planul Guvernului canadian, de a elimina întârzierile din programul pentru părinţi şi bunici.

După cum s-a promis la începutul acestui an, Guvernul Canadei a redeschis programul pentru părinţi şi bunici, primind deja 5000 de noi aplicaţii. Până la sfârşitul anului 2014, se asteaptă ca aproximativ 20.000 de aplicanţi în acest program să intre în Canada.

Autorităţile canadiene de imigrare ţin o evidenţă strictă a aplicanţilor pentru acest program, în vederea reducerii întârzierilor de până acum, urmând ca procesarea cererilor să fie de acum mult mai eficientă. De la lansarea acestui program în anul 2011, Guvernul a rezolvat întârzierile în proporţie de 50 %, tinzând ca până la sfârşitul anului 2015 aceste întârzieri să fie reduse cu până la 75 %.

Canada continua să aibă cel mai generos program de reunificare a familiei din lume. Prin programul Super Visa, părinţii şi bunicii au ocazia să-şi viziteze familiile din Canada mult mai uşor şi convenabil. Până în momentul de faţă, mai mult de 28.000 de vize ( Super Visa ), au fost aprobate, şi 98 % din cei care au aplicat pentru acestă viza au fost acceptaţi.