Condiţii de intrare şi regim de şedere pe teritoriul Canadei

Cetăţenii romăni au nevoie de viză pentru a intra în Canada. Cele mai frecvente scopuri pentru care sunt solicitate vizele sunt vizita, imigrare, studii si contracte de munca. Nu exista posibilitatea obţinerii vizei la frontieră. Vizele se obţin de la orice misiune diplomatică sau oficiu consular canadian din strainătate. Viza în scop de vizita are o valabilitate de utilizare de două luni (termen de intrare în ţară), iar după intrarea pe teritoriul Canadei, un vizitator are dreptul să stea maximum şase luni, cu posibilitatea obţinerii unei prelungiri de încă şase luni. Cererea pentru extinderea perioadei de şedere în Canada trebuie făcută cu trei săptămâni înainte de expirarea termenului de şedere. Vizitatorii trebuie să părăsească ţara după maximum şase luni de la intrare, dacă nu solicită, în mod justificat, prelungirea perioadei. Autorităţile canadiene de frontieră pot, în unele cazuri, să precizeze un termen mai mic de şedere decât cel obişnuit (şase luni), acesta înscriindu-se sub ştampila de intrare în Canada. De regulă, ofiţerii de frontieră avizează persoanele respective asupra perioadei de şedere. Se recomandă ca cetaţenii români să solicite informaţii suplimentare în cazul în care au unele neclaritaţi. Vizele în scop de studii şi de muncă se acordă numai pe timp limitat. În România, vizele se pot obţine de la Ambasada Canadei din Bucuresti .

Pentru detalii suplimentare privind regimul vizelor canadiene şi al imigraţiei, recomandăm consultarea informaţiilor prezentate de autorităţile canadiene: