suprafaţă totală – 7.125 kmp
populaţie – 6.054.191 locuitori
densitate – 4.149 loc/kmp

Toronto

Ottawa poate să fie capitala țării, dar Toronto este epicentrul vieții financiare, comerciale și culturale din Canada. Recent în 1997, în urma încorporării municipalităţilor periferice, Toronto a devenit celde-al patrulea mare oraş al Americii de Nord, dinamismul lui fiind proclamat de buchetele de zgârie-nori din centru. În pofida întinderii sale, este un oraș în care e plăcut să trăiești, cu spații publice curate și relativ sigure, cu vecinătăți prietenoase, cu tot felul de oportunități de divertisment și cu frumoase parcuri amenajate pe malurile râurilor.

Tot aici se găsesc și unele din cele mai frumoase muzee și galerii de artă din țară, în special art Gallery of Ontario și magnificul Royal Ontario Museum.

Alte două atracții care nu pot fi ratate când vizitezi acest oraș sunt turnul CN, cu panorama sa amețitoare asupra orașului și plimbarea cu feribotul prin miniaturalul arhipeleag Toronto Islands având strălucitorii zgârie nori din centrul orașului drept fundal. ( citeşte mai mult...)