De ce există programele de imigrare

Odată cu înființarea Confederației, în secolul al XIX-lea, a fost conștientizată și nevoia acută de a popula teritoriile vaste ale țării. Pe lângă acest aspect, cerera tot mai mare pe piețele externe a produselor agricole au determinat autoritățile canadiene să pornească o amplă campanie de popularizare a ideii de a trăi și munci în Canada.

O serie de facilități erau puse la dispoziția noilor veniți care erau dispuși să muncească. Atrași de oportunitățile oferite (pământ, bani, subvenții) mulți fermieri din Europa au început o nouă viață în Canada. Francezi, britanici, ucrainieni, nemți, italieni iar mai târziu greci, români, iugoslavi, ruși, toți au contribuit la prosperitatea acestei țări. Ei au cultivat pământurile aride, au construit căile ferate, au produs revoluţia industrială, au făcut autostrăzile, au ridicat zgârie-norii metropolelor, au extins explozia informatică.

Din Asia au venit chinezi, vietnamezi şi coreeni contribuind la amestecul de naţii al Canadei. Au venit apoi oameni din India, Pakistan, Afganistan, iar după devastatoarele războaie civile din Africa, au venit și oameni din Nigeria, Kenya, Africa de Sud, Senegal sau Tunisia.

În primii ani ai secolului XX, mai mult de 800 000 de oameni au venit în Canada pentru o viață mai bună și pentru libertate.

Astăzi încă fenomenul de migrație spre Canada este în creștere. Autoritățile au declarat recent că la fiecare şase canadieni, unul este născut în afara ţării, Iar fiecare canadian are cel puțin un bunic imigrant.

Din aceste cauze, Canada este singura țară din lume unde discriminarea nu există!