Programul Provinciilor

Provincia care a solicitat pentru prima dată dreptul de a impune propriile criterii de selecție a imigranților a fost provincia Quebec. În urma acordului primit de la Guvernul Canadei, Quebec a primit acordul de a selecta candidații funcție de necesitățile proprii. Quebec folosește acest drept pentru a atrage oameni valoroși din toate domeniile, cu diverse calificări dar fiind atentă la aspectul francofon.

Spre deosebire de celelate programe, programul de imigrație al Provinciei Quebec este mult mai lejer și mai accesibil. Condițiile de acceptare sunt date de vârstă, starea civilă, studii, experiență în muncă dar mai ales cunoașterea limbii franceze la nivel mediu.

Provinciile Ontario, Nova Scotia, Prince Edward Island, Newfoundland și Labrador, New Brunswick, Manitoba, Saskatchewan, Alberta, Columbia Britanica, North West Territories și Yukon, au fiecare programul lor propriu de primire a imigrantilor.

Atunci când doriți să vă înscrieți pentru unul din programele de imigrație, trebuie să țineți cont nu numai de competențele și dorințele proprii ci și de cerințele și nevoile economice ale provinciei vizate.

Consultanții ProCanada vă pot ajuta și consilia în această decizie pentru a putea face alegerea optimă pentru dumneavoastră.